למידה מרחוק: תהיו פילטרים ולא משאיות אשפה

ב

באתר המתמקד בלמידה מותאמת אישית שאני עוקבת אחריו כבר מספר שנים (Learning Personalized), נתקלתי השבוע במאמר מצוין של מיכאל פישר ואליסון זמודה, שאספו המלצות עבור מורים ומנהלים שעסוקים בימים אלו במעבר ללמידה מרחוק, תחת הכותרת המדויקת – היו פילטרים ולא משאיות אשפה

כמו רבים מכם גם אני מצויה בשבועות האחרונים תחת מתקפת קישורים והפניות לעושר עצום של מקורות מקוונים ללמידה. העניין הוא כזה: המקורות היו שם כל הזמן! מעטים מהם נכתבו אד-הוק לכבוד הקורונה. אבל רבים גילו אותם רק "בזכות" המשבר וההתלהבות שלהם אומנם מתכוונת לטוב, אבל לעיתים היא מובילה לתחושה שמשאית אשפה עוברת מדי שעה בקבוצות הווצאפ וברשתות השונות ומרוקנת עלינו את כל תכולתה…

סיכמתי כאן חלק מהמאמר המצוין הזה, ובסוף הפוסט אצרף קישור למאמר המלא:

תובנות ראשוניות מהמעבר ללמידה מרחוק

  • לוחות זמנים וארגון מערכתי הם עדיין חשובים. נרצה להמשיך לשמור על מה שבנינו תוך פתיחות לדרכים חדשות.
  • רצוי להשלים עם העובדה שמה שאפשר היה להשיג בכיתה במשך שבוע נתון, כנראה צריך לקצץ בחצי (לפחות) כאשר נערכים ללמידה מרחוק.
  • לרבים מדגמי ההוראה שאנחנו רגילים אליהם בכיתה הפיזית אין מקבילה בלמידה מרחוק. עלינו למצוא כלים חדשים, וניסוי וטעייה הם חלק הכרחי בתהליך הזה. יש הרבה מה ללמוד גם כשמשהו לא עובד!
  • הרווחה החברתית והרגשית של התלמידים חשובה מאי פעם בעת הזו. התלמידים צריכים להרגיש מחוברים אלינו, אך גם לדעת שאנחנו יודעים שבית הספר אינו בהכרח הדאגה הראשונה שלהם כרגע, ושזה בסדר…

המלצות מעשיות

  • היו פילטרים (מסננים) ולא משאיות אשפה… – שליחת עוד ועוד קישורים למשאבים שונים, גורמת להצפה ועלולה לעורר הימנעות במקום סקרנות. שלחו רק קישורים שאתם בטוחים שהם בעלי ערך.
  • צמצמו חרדה על ידי מתן משימות חיוניות ומשמעותיות, עם יותר משוב מילולי בצידן ופחות ציונים.
  • לפחות בהתחלה, היצמדו לכלים, נהלים ושיטות שהתלמידים מכירים כדי לחזק את תחושת המסוגלות שלהם ולתת להם תחושה שהמשימות מובנות וניתנות לביצוע.
  • אפשרו לתלמידים אוטונומיה בקבלת החלטות לגבי אופן הלמידה וניהול הזמן שלהם, תוך התחייבות מצידם לתיעוד הלמידה ולהעלאת תוצרי הלמידה שלהם למרחב דיגיטלי משותף כדי לאפשר לכם לקבל תמונה על התקדמותם.
  • הקדישו זמן לרפלקציה על תהליך הלמידה, להערכה עצמית של התלמידים על עבודתם, למשוב של המורים על התקדמות התלמידים, ואפשר גם לתת מקום למשוב של חברים ומשפחה שהיו שותפים או צפו בתהליך הלמידה מהצד.
לסיכום: פחות זה יותר! העמקה בחוויית הלמידה חשובה יותר עכשיו מאשר הספק "חומר". משובים מקדמי למידה חשובים יותר מציונים, ורווחת התלמידים חשובה יותר מאשר עמידה בלוחות זמנים ושאיפה לשלמות.

למאמר המלא: Michael Fisher and Allison Zmuda, Remote Learning Experiences Map: AKA Be a Filter, Not a Dump Truck

ראו גם:

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s