הרצאות חינוך

הרצאות, סדנאות והשתלמויות למורים, לרשויות ולהורים

להלן מבחר הרצאות וסדנאות לדוגמה. התוכן הסופי ייקבע לאחר שיחה מקדימה בינינו, להתאמת התכנים לקבוצה הספציפית ולצרכיה:

1. לומד עצמאי
איך לעודד מוטיבציה ללמידה עצמאית, פעילה ומעורבת?

מבוגרים וילדים לומדים בכוחות עצמם כל מיני דברים כל הזמן. אבל איך בעצם זה קורה? מהם המרכיבים של למידה עצמאית מוצלחת? במפגש נמשיג את מה שמתרחש בתהליך הלמידה העצמאית ונלמד איך לבחון תהליכי למידה קיימים ולתכנן תהליך למידה עתידי.
***מתאים להורים או לצוותי חינוך

2. הוראה דיפרנציאלית
איך נלמד כדי לאפשר למידה מותאמת אישית?

המילה האחרונה בעולם ההתחדשות בחינוך היא פרסונליות – למידה המותאמת אישית לצרכים, ליכולות ולשאיפות של כל תלמיד/ה. איך אפשר לעשות את זה במערכת שבה מורה אחת אחראית על כל כך הרבה תלמידים בו-זמנית? והאם הפרסונליות לא נוגדת את הצורך ברכישת מיומנויות כגון עבודת צוות ושיתופיות? נצפה בדוגמאות מבתי ספר בעולם ונחשוב מה נרצה לאמץ ומה לא.

3. אבל איך הם יסתדרו בצבא?
כל התשובות לשאלות ששואלים אותי כאמא לילדים בחינוך דמוקרטי

שוקלים לשלוח את הילדים לבית ספר אלטרנטיבי? איך להתכונן וממה להיזהר? ולמי זה מתאים בכלל? מבוסס על ניסיון של 20 שנה כאמא ל-5 בחינוך דמוקרטי, ועל ידע רחב בנוגע למסגרות חינוך אלטרנטיביות בארץ ובעולם. לא לבעלי לב חלש! 
***מפגש בסגנון התוכנית סליחה על השאלה (כאן 11)

4. יתרונות הרב-גילאיות בחינוך
איך למידה רב-גילית יכולה לשנות את בית הספר?

האם כל הילדים שנולדו באותו שנתון באמת חייבים ללמוד ביחד את כל המקצועות? ומה יש בה בלמידה הרב-גילית שמשנה את כל האווירה הבית-ספרית? ניחשף לסיפורים אמיתיים מבתי ספר בארץ ובעולם ונאסוף רעיונות מעשיים שניתנים ליישום כבר מחר בבוקר.

5. בחירה בחינוך
איך להכניס יסודות של בחירה לסדר היום הבית-ספרי?

בתי ספר רבים ברחבי העולם הבינו שכדי לעודד מוטיבציה פנימית ללמידה ולקיחת אחריות אישית של התלמידים על הלמידה שלהם, חיוני לאפשר ניהול זמן אישי והוספת אפשרויות בחירה בהיבטים שונים של סדר יומם של מורים ותלמידים. איך עושים את זה נכון? נכיר בתי ספר בארץ ובעולם שמעניקים לתלמידים ולמורים בחירה מסוגים שונים, ונמפה את הכיוונים שבהם אנחנו רוצים לתת יותר בחירה.

6. שיתוף הורים: לא על הוועד לבדו
מה מקומם של ההורים בבית הספר?

שיתופי פעולה בין מורים להורים חיוניים להצלחת התלמידים. דומה שכולם מסכימים על כך. אז למה זה כל כך מפחיד את שני הצדדים? והאם ועד או הנהגת הורים הם הדרך היחידה? נבחן מה קורה בעולם בתחום ונכיר מסגרות חינוך שעושות את זה אחרת.
***מתאים להורים, צוותי חינוך, רשויות

7. האטה בחינוך
האם אפשר להאט בעולם מהיר כל כך?

מפגש על הפוטנציאל המרגש של עקרונות תנועת ההאטה העולמית (Slow), ועל מה שהם עשויים לתרום לעשייה החינוכית ולתרבות הבית ספרית. נכיר את סיפור הקמת הפורום להאטה בחינוך, נבחן יחד את מפת עקרונות ההאטה שפותחה בתהליך שיתופי, וניתן דוגמאות מעשיות לפרקטיקות של האטה שמתקיימות כבר היום בשטח.

רוצה להזמין אותי להרצאה/סדנה?
לא מצאת בדיוק את מה שחיפשת? 
אני כאן בשבילך!
ד"ר ענת שפירא לביא
 anatshapira@gmail.com
058-4242022

כתיבת תגובה