אודות

אנשים תמיד שואלים: אז מה בעצם את עושה? באנגלית זה קל יותר: I'm a writer. אני כותבת. כותבת בלוגים, כותבת ספרים, כותבת סדנאות והרצאות.

בגיל 42 התפטרתי מהאוניברסיטה העברית בירושלים אחרי 15 שנים של הוראה ומחקר. היה לי תואר דוקטור בספרות עברית, אבל כשפתחתי בלוג במגזין המקוון Saloona רציתי לכתוב על משהו אחר: התחלתי לכתוב את די לחינוך, בלוג ביקורתי שעוסק בחינוך אלטרנטיבי ובשאלה איך צריך להיראות החינוך במאה ה-21

בינתיים עשיתי שינוי נוסף בחיי והתחלתי לרוץ. כדי לעזור לעצמי להתמיד בריצה פתחתי בלוג בשם אמא רצה, בלוג אישי שבו אני כותבת על ריצה למרחקים ארוכים ועל האתגרים שהיא מזמנת.

באותו זמן התחלתי לעסוק בעריכה: ערכתי ספרי עיון עבור הוצאת הספרים מודן ועבור אנשים ומוסדות פרטיים.

כתיבת הבלוג על הצורך בשינוי פני החינוך, הובילו אותי לשיתוף פעולה עם רשת אמית. הצטרפתי לצוות הפיתוח של הרשת, ובמשך כשנתיים הדרכתי מורים במרכז הגוגיה בכפר בתיה, וכתבתי וערכתי תכנים לאתר הפדגוגי של הרשת.

החל משנת תש"ף (ספטמבר 2019) אני עצמאית ופרילנסרית. שמעתי שקוראים לזה היום "סלשרית", כי אני עושה כל מיני דברים לא ממש קשורים אבל כולם ממש ממש נהדרים. למשל:

  • הוראה אקדמית: מכון שכטר; אוניברסיטת בר אילן; המכללה למנהל
  • כתיבה ופיתוח פדגוגי: מרכז החדשנות באגף מו"פ ניסויים ויוזמות של משה"ח; צוות מו"פ גוגיה של רשת אמית
  • הנחיית השתלמויות, סדנאות והרצאות בתחום ההתחדשות הפדגוגית בעולמות החינוך: מרכזי פסג"ה, בתי ספר וגופים פרטיים
  • סופרת, בלוגרית

מילים שענת הוא אתר הבית שלי: יש בו עצות וטיפים לכתיבה, מידע על הרצאות וסדנאות שאני מעבירה, פרטים על הספרים שלי ועוד… האתר מתפתח וגדל יחד איתי, ומדי פעם נוספים בו מרחבים חדשים. מוזמנים להצטרף ולעקוב.

anatshapira@gmail.com
ד"ר ענת שפירא לביא
058-4242022

תודה שאתם כאן!

עדכון אפריל 2020: עקב סגירת אתר סלונה, כל החומרים של די לחינוך עברו לכאן, ומעתה אפרסם פה גם את כל הפוסטים בנושאי חינוך. מוזמנים לארכיון די לחינוך בתפריט הראשי לקריאת החומרים שיובאו מסלונה.

2 תגובות הוסף תגובה

  1. רונית שדה הגיב:

    שלום
    שמחתי להכיר , לדעת ולקרוא חלק מהמאמרים. היה מעניין מאוד. כמפקחת במשרד החינוך על התחום החברתי ערכי ראיתי שאת משלבת ונותנת רעיונות נהדרים לחיבורים בין פדגוגיה, פאן חברתי והתקשורת בלמידה בין המבוגר , הילד ובין כולם, צד שמאוד חשוב להדגיש אותו . בואי נזכור שלא כל המורים מבינים ויודעים לעשות זאת. בדוגמאות המעטות שהבאת הראית שזה אפשרי רק צריך יצירתיות, והוספת דגש חשוב , קחו את התלמיד לצידכם הוא יוכל לסייע בחשיבה משותפת ובדרך. אלה הם דברים שהילדים עצמם אמרו לנו כשחשפנו לפניהן את הפדגוגיה מוטת עתיד.
    תודה על השיתוף. אשתף את המנהלים בבלוג

    Liked by 1 person

    1. anatshapira הגיב:

      תודה רבה, רונית! אכן, שיתוף הילדים (וההורים!) הוא הצעד אולי החשוב ביותר בדרך לשינוי, כי כמו שכתוב שם בעקרונות – יחסים הם הבסיס להכול…

      אהבתי

כתיבת תגובה