7 סיבות מצוינות לפתוח בלוג

מאז שהתחלתי לכתוב בלוג בסלונה לפני כחמש שנים, אני מתעניינת בשאלה: למה בכלל לפתוח בלוג? למה לבזבז זמן יקר על כתיבה? ואחרי שכבר החלטנו לכתוב, למה דווקא כתיבה בבלוג? ומכיוון שהעניין סקרן אותי, העליתי את השאלות הללו בשיחות מקוונות ובפגישות פנים-אל-פנים עם בלוגריות אחרות. הנה 7 הסיבות שחוזרות על עצמן הכי הרבה בתשובות שלהן: 

1.מיתוג אישי / עסקי

עצמאיות ובעלות עסקים קטנים רואות את הבלוג כחלק מכרטיס הביקור שלהן. גם אם העסק לא מוכר שום מוצר מוחשי, הבלוג משמש חלון ראווה. אין כמעט אף אחד היום שלא מחפש בגוגל את שמו של אדם שעמו הוא עומד להיפגש. כשיש לך בלוג, זה מאפשר לך לגרום לאנשים להכיר אותך בדיוק כפי שאת רוצה.

2. כלי פרסומי / שיווקי

עסקים קטנים וזעירים, אלה שמעסיקים בעיקר את עצמם, זקוקים לחשיפה גדולה. אבל כמובן שאין להם תקציבי פרסום ושיווק כפי שיש לגדולים. רבים בוחרים באופציה של כתיבת בלוג חינמי ככלי שמאפשר להם לדבר עם העולם בלי תיווך של משווקים ופרסומאים.

3. קהילה סביב עניין משותף

בלוגריות שיש להן בלוג אישי סיפרו לי שהבלוג הוא הדרך שלהן להתחבר לאנשים עם תחביבים דומים לשלהן. גם אצלי, אמא רצה הוא בעצם הזדמנות בשבילי להכיר אנשים שכמוני גם הם מאוהבים בריצה. והעובדה שהתחלתי לפרסם ביקורות ספרים חיברה אותי לקהילת מועדון הקוראות של סלונה, שכבר מזמן יצאה מהרשת והפכה לקבוצת חברות מכל הארץ שנפגשות עם סופרים ומדברות על ספרים.

4. אמצעי לקידום רעיון, אידיאולוגיה

יש בלוגריות ובלוגרים שמקדמים בבלוג שלהם אג'נדה חברתית, פוליטית או אחרת. בלוגים של טבעוניות, פעילות חברתיות, חינוך ביתי ועוד מאפשרים לכותבת לקדם את הרעיון שלה ולהפיץ אותו הלאה. שם אפשר לכתוב את כל מה שהחברים והמשפחה כבר עייפים מלשמוע…

5. ביטוי אישי

כשהיינו ילדים כתבנו יומן. לעתים התכתבנו עם ילדים אחרים. הכתיבה היא דרך מיוחדת במינה לבטא את עצמנו, לא באופן הספונטני של הדיבור, אלא מתוך מחשבה על הצורה של הדברים ולא רק על התוכן. הכתיבה מאפשרת לכל אחד ביטוי אישי ייחודי. וזה נעים. הרבה בלוגריות מתחילות לכתוב גם כשהן חושבות שאף אחד לא יקרא אותן. לא זה העיקר. הן פשוט נהנות לכתוב.

6. התנסות בכתיבה

יש מי שחולמים לכתוב ספר יום אחד. אבל כרגע אין להם זמן לזה. אולי בפנסיה… ספר דורש פניות מיוחדת והתמדה לטווח ארוך. אבל בינתיים, אפשר להתחיל לחדד את כישורי הכתיבה באמצעות כתיבה מחייבת פחות: כתיבה של טקסטים קצרים. ואם קצרים – אז למה שלא יהיו פוסטים בבלוג? כתיבה בבלוג גם מאפשרת לבלוגרית לקבל פידבקים מהקהל בזמן אמת וללמוד מהם.

7. זמן פנוי

חלק לא מבוטל מהבלוגריות שפגשתי בשנים האחרונות התחילו לכתוב בחופשת לידה, בשנת שבתון, בפאזה המכונה בעדינות "בין עבודות" או אחרי תקופה ארוכה של גידול ילדים ועבודה מהבית. נכון, לכל הנשים הללו אין באמת זמן פנוי, אבל הן כן נמצאות במצב שבו הן הבוסיות של עצמן. זה יתרון גדול כשאת מחליטה להקדיש זמן לכתיבה.

blogging1

מה שמפתיע אותי בכל השיחות שאני מקיימת עם בלוגריות פעילות זו העובדה שכמעט תמיד הן מספרות שהבלוג שימש כנקודת מוצא לשינוי.

זה לא קורה בן-לילה. זה תהליך שדורש סבלנות, השקעה והתמדה. לפעמים הבלוג מוביל לשינוי מקצועי. במקרים אחרים הוא פותח בפני הבלוגרית אפיק צדדי שבו היא מבטאת את עצמה בנושאים שמעבר לקריירה.

אבל תמיד תמיד יש בכתיבה משהו משחרר ומאפשר. משהו תרפויטי כמעט. וגם אם כלפי חוץ לאנשים הסובבים אותך נדמה שדבר לא השתנה, הרי שעמוק בפנים את יודעת: השלגים מפשירים. משהו מתחיל לזוז. ונדמה שזה קרוב. משהו קטן וטוב.

2 תגובות הוסף תגובה

  1. דקל הגיב:

    אני השתתפתי בסדנה של ענת ונהנתי מאוד. לענת יש ידע רחב ועמוק על עולם הבלוגים. הסדנא הרחיבה את מה שידעתי ופתחה לי חלונות לעולם חדש. ממליצה בחום. דקל שגיא

    אהבתי

    1. anatshapira הגיב:

      תודה רבה, דקל 🙂

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s