פוסט אורח שכתבתי לבלוג של יונית צוק, הבלוגריסטית: איך למצוא את הקול האישי שלכם בכתיבה.
קבלו 7 עצות לכותבים בכלל ולבלוגרים בפרט:
1. תקרא תצליח
כתיבה טובה מתחילה בהרבה קריאה. רוצים לכתוב? קחו שבוע ואל תכתבו מילה. רק קראו בלוגים של אחרים. נסו להתרשם מסגנונות שונים של כתיבה, לבחון אפשרויות, לראות איך הם עושים את זה. אל תפחדו להיות מושפעים. השראה זה טוב! ומכיוון שהייתי בסדנת הפינטרסט המצוינת של יונית, הנה גם טיפ קטן: פתחו משתמש בפינטרסט וצרו לכם לוח של בלוגים מעוררי השראה, שבו תוכלו לנעוץ בלוגים שמצאו חן בעיניכם ולחזור אליהם בהמשך.
2. מה המטרה?
האם הבלוג שלכם הוא בלוג עסקי? האם הוא מהווה תחליף ליומן אישי? האם זה בלוג מתכונים? או מלאכת-יד? קידום של אג'נדה פוליטית-חברתית? המלצות ספרים וסרטים? סיפורים אישיים מרגשים?
כל מטרה כזו מבקשת סגנון כתיבה שונה. חשוב להתאים את סגנון הכתיבה למטרה שלכם.
3. מישהו שומע?
נסו לדמיין קורא ספציפי שאתם מקווים שיקרא אתכם. האם זו אמא לתאומים שבקושי ישנה הלילה? האם זו אשת קריירה שמתלבטת אם לפתוח עסק עצמאי? האם זו פנסיונרית שמחפשת המלצה לספר טוב? כתבו אל הקוראים שלכם ואל תשכחו שהם שם. ואם את כותבת כבר שנה בלוג על כדורגל ופתאום בא לך לכתוב דווקא פוסט על שירה, כדאי לפנות למישהי שיש לה בלוג בנושא ולכתוב אצלה פוסט-אורח. סביר להניח ששירה תעניין את הקוראים שלה יותר מאשר את הקוראים שלך, ושתיכן תרוויחו מהעניין (כמו הפוסט הזה, שלא התאים לא לבלוג הריצה שלי ולא לבלוג החינוך, ולכן פניתי ליונית בבקשה לפרסם אותו בבלוגריסטית).
4. אותנטיות
אל תנסו להתחפש. תהיו עצמכם. הקוראים מזהים זיוף מקילומטרים. אם תכתבו בשפה גבוהה מדי כדי לעשות רושם, זה לא יחזיק מעמד. כשהקורא יפגוש אתכם במקרה בסופר, הוא לא צריך להיות מופתע שאתם זה אתם. אל תשתמשו במילה שלא נמצאת באוצר המילים הרגיל שלכם: אל תכתבו "על-מנת לסייע" אם הייתם אומרים "כדי לעזור", אל תכתבו "אנו הוספנו לפסוע" כשברור שהייתם אומרים "אנחנו המשכנו לצעוד". כתבו פשוט.
5. תמונות
מקובל לומר ש"התוכן הוא המלך", אבל גם אומרים ש"תמונה אחת שווה אלף מילים"…
אם הבלוג שלכם הוא אישי, שימוש בתמונות שצילמתם לבד יעזור לכם למתג את עצמכם וליצור את הקול המיוחד רק לכם. גם אם זה לא יהיה ברמה של צילום מקצועי, זה הופך לחלק מהסגנון שמייצג אתכם.

6. התמדה
הקוראים שלכם מוצפים. הם נתקלים באינספור שיתופים של פוסטים ברשתות החברתיות. סגנון אישי עשוי לעזור לכם לתפוס את תשומת הלב. החלטתם לסיים כל פוסט בציטוט של שיר, בסרטון יוטיוב, בטיפ שימושי או בתמונה? נסו להתמיד בזה לאורך זמן כדי ליצור אצל הקוראים הרגל או ציפייה קבועה.
7. צריכים עזרה?
בלוג הוא מעצם טיבו מרחב אישי. אבל מה קורה כשיש בעיות אובייקטיביות כגון קשיי שפה (עולים חדשים, דיסלקציה) ובכל זאת מתחשק נורא לקדם את העסק באמצעות בלוג? לא חייבים לוותר. אפשר לשכור שירותי תוכן, עריכה, או אפילו רק הגהה. ואם החלטתם לשלם למישהו כדי שיכתוב תכנים לבלוג שלכם, חשוב להיפגש איתו ולדאוג שהבלוג ייצג את הקול שלכם כמו שצריך.